2021-07-05 12:53:47• hírek • Erdélysport.hu

Az NB II-n belül váltott klubot a szatmárnémeti Erdei Carlo

Elkezdődött az átigazolási időszak, beindult a mozgolódás.

Július elsején hivatalosan is kezdetét vette az átigazolási időszak, ennek következtében „egy füst alatt” két erdélyi magyar középpályás is bejelentette klubváltását – mindketten az NB II Merkantil Bank Ligán belül.

Elsőként a szatmárnémeti Erdei Carlo cserélte le a Kaposvári Rákóczi FC zöld-fehér mezét az újonc Duna Aszfalt Tiszakécske sárga-kék szerelésére. A 25 éves középpályásnak ez már a harmadik klubja a magyar másodosztályban, tekintve, hogy korábban megfordult a Balmazújvárosban – amelynek színeiben még az élvonalban is játszott öt meccsen, egy gólt szerezve. Az előző idényben Kaposváron 25 mérkőzésen 4 alkalommal volt eredményes (ebből kétszer a Magyar Kupában), az NB II-ben pedig összesen 47 találkozón 3-szor köszönt be.

Az angol Wolverhampton akadémiáját is megjárt Erdei Romániában a Szatmárnémeti Olimpiában, a Kolozsvári Universitateában, a Panduriiban és legutóbb a Csíkszeredában szerepelt. A korábbi U17-es román válogatott játékos új edzője Tiszakécskén a szintén erdélyi, pontosabban Baróton született Nagy Sándor lesz.

Egykor szerepelt a román utánpótlás-válogatottak látókörében az erzsébetbányai Krausz Raul Zorán is, aki az NB II-től búcsúzó Kazincbarcikától szerződött Siófokra. A 26 éves középső középpályás Erdei csapattársa is volt a Szatmárnémeti Olimpiában (2016-2017). Előtte a Máramaros FC-ben, a Dinamóban és a Berceniben, utána pedig az ASU Poli Temesvárban játszott. Innen szerződött 2018-ban Kazincbarcikára, ahol 55 bajnokin 9 gólt szerzett. Első két szezonjában alapember volt, a tavalyi idényben viszont augusztus óta nem léphetett pályára, ám így is összejött neki 2 gól hat mérkőzésen.


További sporthírekért keresse az erdélysport.hu híreit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: